Historie en motivatie

Ik ben rond 2010 begonnen met het opzetten en bijhouden van een eigen website. In eerste instantie was het doel te schrijven over mijn grote hobby fotografie, gecombineerd met softbalfoto’s van mijn dochter en haar team. Gaandeweg is de focus meer komen te liggen op informatie over fotografie en websites. Naar mijn mening zijn fotografie en websites onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus de combi was voor mij snel gemaakt. Mijn eigen website is in dat kader een proeftuin om mogelijkheden uit te proberen en grenzen op te zoeken. Via deze website wil ik mijn kennis en ervaringen met anderen delen.

Over het gebruikte thema

Het thema (sjabloon/theme) is de schil, de buitenkant van de website. Zie het als een huis: er zijn veel verschillende buitenkanten maar ze hebben allemaal een keuken, (woon)kamer douche en toilet. De keuken, kamer, douche en toilet zijn je plugins: in soorten en maten en een persoonlijke inrichting!

Zo heb ik voor het huidige thema gekozen voor The7 van Dream Theme (verkrijgbaar via o.a. ThemeForrest, prijs $ 55,00)

The7 Theme WordPress

De voordelen van dit thema op een rijtje:

  • Biedt zeer veel mogelijkheden om een eigen look aan je website mee te geven
  • Het thema is full-responsive en dus goed zichtbaar op mobiele apparatuur zoals smartphones en tablets
  • Heeft alles aan boord wat je nodig hebt voor je site: diverse slideshows, fotogallerijen, prijstabel, contactformulier, enz.
  • Door de vele beschikbare shortcodes en de standaard meegeleverde Visual Composer kun je iedere pagina een eigen gezicht geven
  • Het thema is voor SEO geoptimaliseerd

Ik heb voorheen andere thema’s gebruikt die allemaal gemeenschappelijk hadden dat zij full-responsive moesten zijn en met een bepaalde mate van vrijheid ten aanzien van lay-out. Je kunt een website “boxed” (je ziet dan een soort container met van die “achtergrond-zijbalken” aan de zijkanten) of “wide” (je benut dan de volle breedte van je scherm) maken. Ik geef de voorkeur aan het laatste. Het thema The7 dat ik nu gebruik kan beide.